Najviac sa páčila svadba z horného Šariša v podaní súboru Šarišan

20.01.2004 Celý región

Folklórny súbor (FS) Šarišan z Prešova získal na súťaži programových blokov folklórnych súborov Prešovského kraja 17. januára právo priameho postupu na celos...
Folklórny súbor (FS) Šarišan z Prešova získal na súťaži programových blokov folklórnych súborov Prešovského kraja 17. januára právo priameho postupu na celoslovenskú prehliadku.

Porote pod vedením Pavla Butora, programového riaditeľa festivalu vo Východnej, sa páčil netradičným spôsobom uvedený 30-minútový blok svadby z horného Šariša.
Na podujatí vo Vranove nad Topľou na základe výberu z okresných kôl v kraji sa zúčastnili ešte FS Magura z Kežmarku, Topľan z Giraltoviec a Vranovčan z Vranova nad Topľou, dovedna asi 200 účinkujúcich. Porota ako náhradného postupujúceho odporúčala Vranovčan, ktorý predstavil scénky z regrútskej odobierky. Magura predviedla ukážky zo svadby v rázovitej podtatranskej obci Ždiar a Topľan sa prezentoval tancami zo Šariša. Celoslovenská súťaž, ktorá sa koná každý druhý rok, bude v posledný júnový víkend t. r. v Liptovskom Mikuláši.
Krajské kolo zorganizoval Prešovský samosprávny kraj prostredníctvom organizácie vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti - Hornozemplínskeho osvetového strediska vo Vranove nad Topľou.

(jj)
 

Vyberte región